Tuesday, September 13, 2005

Palmentuin

Een tuin recht toe recht aan beplant met palmen in het midden van de stad , hoe verzin je het om daar een jaarlijkse kunsttentoonstelling te houden, opgehangen aan de palmen prijken dan de nieuwste werken van Parmaribo`s finest...
De oogst van een jaar lang schilderen , beeldhouwen of tekenen.
Image hosted by Photobucket.com
De tijd van het jaar moet ook zorgevuldig geplanned worden , je wilt toch niet meemaken dat er plostseling zo een overweldigende tropische regenbui losbreekt waarbij er dan zoveel regen valt dat alles binnen 2 minuten zeiknat is.
Verder moet er ook iets van bewaking zijn , de tuin heeft namelijk geen hekken of poorten en is minstens van drie kanten totaal vrij te benaderen en eenmaal dieper in de tuin ben je slecht zichtbaar van af de weg.
Image hosted by Photobucket.com
De tuin is al behoorlijk oud en is eigenlijk een klein parkje, ik geloof dat het ooit is aangelegd als wandeltuin voor de gouverneur,want het ligt recht achter het gouvernements paleis(!) zoals het pand vroeger betiteld werd.
Image hosted by Photobucket.com

De sfeer is er heel genoeglijk en relaxed , weer zo een happening waar tout le Paramaribo Culturel acte de presence geeft.
Menig Su schilder heeft zijn eerste expo buiten het CCS , waar toen de schilderschool van Nola Hatterman was, in de Palmentuin gehad, met succes.

Wat ik altijd jammer vind is dat je heel moeilijk werk van de minder bekende Su schilders op het net kunt vinden, maar er is genoeg aan zeer kleurrijk en boeiend werk te zien geweest in de loop der jaren in de Palmentuin.
Image hosted by Photobucket.com
Helaas is de tijd voor deze leuke tentoonstelling ook voorbij.
De Palmentuin schijnt savonds net zo onvelig te zijn als het Vondelpark, een huiveringwekkend idee op zo een kleine populatie.

Tegenwoordig is men uitgeweken naar Ons Erf en is er zelfs een kindertentoonstelling waar de kinderen met succes hun eigen werken verkopen.
Dat idee bevalt me wel ...wie weet hoeveel plezier we in onze lessen gehad zouden hebben als er een expo tegenover had gestaan.
Image hosted by Photobucket.com

Een prima stimulans!

3 comments:

Anonymous said...

Wat leuk om te lezen en wat een mooie werken!
Gaaf blog An!

Anonymous said...

Jammer dat er geen echte Surinaamse werken te vinden zijn, die jij erbij deed zijn Antilliaans, als ik me niet vergis.
Waar heb je de plaatjes van de Palmentuin vandaan? Juud heeft er pas ook kiekjes gemaakt.
Wanneer lezen we wat over de Waterkant?

Anila said...

Nee sisa ze zijn SU werken maar hier uit NL....over de Palmentuin zo heet die serie ook!