Tuesday, January 10, 2006

Snelle Pelle

Ha, de enige grote vogel die voor mij een bron van vermaak is ...das hij , de snelle Pelle.
Image hosted by Photobucket.com
Pelle de pelikaan had genoeg van zijn saaie dierentuin bestaan en besloot op verkenning te gaan , de wereld is per slot groter dan Artis , al krijg je er je natje en droogje op tijd , je bent er toch een nummertje , dacht hij klaarblijkelijk..

Dus op wieken ging meneer en streek toen maar in Osdorp neer, verandering van spijs doet eten dacht ie en hij zocht de hoogste flat in de buurt.
Groot vermaak voor alle omwonenden en van heinde en verre kwamen de mensen de dappere ,nee ,niet Dodo, maar pelikaan bewonderen.
Gestimuleerd door alle aandacht hield hij het er wel een week of twee , drie uit..., de hele omgeving heeft van hem genoten.
Image hosted by Photobucket.com
Maar de wereld bleek nog groter dan Osdorp , waar ie veelvuldig op de kiek ging , en weg vloog ie , helemaal naar de Oostvaardersplassen , hemelsbreed niet zo gek ver ,maar wat een vrijheid , een heel groot meer , heleboel vogels in allerlei vormen en maten en met het gegluur viel het hier ook wel mee .want ....ze konden hem niet aldoor vinden , veel te groot die plas.
Na een poos had ie wel wat lievelingsplekjes ,dus het was bekend dat het hem goed ging,want gespot werd ie wel zo af en toe.
Image hosted by Photobucket.com
Alleen , Pelle , is nu eenmaal een reislustige pelikaan ,dus na de kerst dacht ie , kom , ik ga eens verder kijken en zo kwam hij in Friesland uit....
Het is wel een echte Hollander gebleken , want buiten de grenzen ging ie niet.
Waar ie geen rekening mee gehouden had , is dat vanwege de winter de visaanvoer wel wat minder werd,maar niet getreurd , zijn fanclub zorgde er voor dat hij ook in het Hoge Noorden van kwaliteitsvoer werd voorzien , de visafslag deed zelfs mee.

Maar toen vond zijn baas in Artis dat ie genoeg gezworven had en werd ie opgehaald en Pelle is weer thuis gewoon in Mokum , in het hok bij de anderen.
De reislustige Pelle krijgt binnenkort een trimbeurt aan zijn slagpennen.
Image hosted by Photobucket.com

Volgens mij heeft Pelle wel de hoogste klepper in het hok , want die verre reizen doet........

1 comment:

Anonymous said...

Wat lees ik je stukken toch altijd weer graag!!