Thursday, July 12, 2007

3 days to go!

Dat staat ongetwijfeld te lezen in de mails van de bruid.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ze telt de dagen tot uur X af en dat mag ook wel want dan kan iedereen eindelijk losgaan en moet het gebeuren , al die uren planning , werk en vooral inzet maken dan een wonderschone bruiloft.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Een Hindoe bruiloft heeft heel wat voeten in de aarde , dat weet ik nog van elke bruiloft die ik van mijn buurmeisjes heb meegemaakt vroeger in Su.
Maar een Hindoe bruiloft zo dichtbij had ik toch nooit verwacht.
In de familiestamboom is er een mengelmoes van alle soorten Su dus is het totaal niet vreemd en een van mijn andere nichtjes is ook volgens de Hindoe traditie getrouwd maar die heeft het niet zo uitgebreid gedaan.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Van alle traditionele bruiloften die je in Su tegenkomt zijn de Hindoe en Javaanse bruiloft het mooist om te zien en al de rituelen prachtig.
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketJavaanse bruid
Zelf vind ik een sari een van de mooiste en elegantse kledingvormen voor een dame en het is prachtig om te zien hoe elegant men zich gaat bewegen zodra al die meters stof om het lijf gedrapeerd is.
Ik ben er altijd door gefascineerd geweest en kan zelf ook draperen en ik kan uit eigen ervaring vertellen dat heftige danspartijen niet aan te bevelen zijn ....sierlijk bewegen is het devies!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Over de ceremonie & rites zal ik niet uitwijden , dat kun je hier lezen , wat het realistisch gezien betekent is dat de hele familie aan beide zijden heel erg druk is met alles voorbereiden en regelen.

Ik geniet van al de verhalen , heb me suf gelachen om sommige ideeen en vind het jammer dat ik er niet midden tussen zit , maar goed , het is nu eenmaal niet anders.
Gelukkig zijn alle drie zussen er, komen er heel veel dierbaren en heb ik gehoord dat er van heinde en verre gasten zich zullen melden.
Mijn zus heeft het heel druk gehad met haar vele talenten in zetten , er zijn dozen gemaakt voor het geld dat het paar volgens de traditie krijgt , met een bijbehorend gastenboek en pennen , allemaal met heel veel schitter , want er hoort veel goud bij de Hindoe bruiloft.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Gelukkig vind het grote feest niet thuis bij mijn zus plaats , dat is wel gebruikelijk maar dan zit je de hele dag in het feestgewoel , zijn er heel weinig rustige momenten en geloof me , ik heb heel wat tenten zien opbouwen rondom het huis van de overburen en vaak deden de hun buren ook nog mee , door een stuk van hun tuin af te staan.
Er is een grote zaal afgehuurd en het voordeel is dan dat de weergoden geen roet in het eten zullen strooien want het regent af en toe nog behoorlijk in Su.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Voor mijn moeder is dit natuurlijk ook heel erg leuk om mee te maken , haar eerste kleindochter stapt naar het altaar toe , ik hoor haar in gedachten zeggen hoe hard de tijd gaat en dat de jaren omgevlogen zijn .
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
En als zondag dan alles achter de rug is ....dan is er even een adempauze ....en maakt iedereen zich klaar voor het volgende feest.
Want dankzij de multiculturele samenleving die SU is ...volgt dan de Christelijke huwelijks inzegening gevolgd door de receptie.
Het is , lijkt me , wel heel erg fijn dat de dominee een van je tantes is en dat maakt zo een dienst een stuk persoonlijker.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Mijn nichtje gaat trouwen en dat zullen we nog heel lang gedenken.
Al was het alleen al vanwege al de fotos die er zullen volgen.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Rohani en Rishie , veel geluk en ik wens jullie een zeer behouden vaart.

2 comments:

Anonymous said...

Wat jammer dat je er zelf niet bij kan zijn An!
Of vergis ik me nu?
Het ziet er allemaal prachtig en bling bling uit.
Feesten maar!

Anila said...

Helaas , ik functioneer als de overzeese correspondent !