Thursday, January 31, 2008

Storm

He bah voor vandaag is er een storm voorspeld..
Photobucket
Hm , daar zit ik nu minder dan ooit op te wachten vooral de voorspelde windstoten zijn niet bepaald een leuk vooruitzicht.
Ik moet namelijk een heel open stuk langs de snelweg en de laatste keer dat er een behoorlijk wind stond merkte ik dat de scoot en ik toch wel wat last ervan hadden.
Slagregens , temperatuur van rond de 3 graden tijdens de buien, die een winterskarakter hebben , ik ga bijna terug verlangen naar busje komt zo ...
Photobucket
Nee hoor , ik vind het wel heerlijk al die frisse lucht en het is nog droog in de ochtend , al hoor ik de wind almaar harder worden , dat is niet zo een ramp.
Op de radio hoor ik een toepasselijk lied , het loeit in de stilte voor de storm.

En zo is het maar net.

Wednesday, January 30, 2008

Netwerken

Wanneer hebt u het laatst nagedacht over uw netwerk?
Photobucket
Rare vraag ?
Misschien wel maar het was een opdracht vandaag bij een van de sociale vakken.
Opschrijven wie er in je netwerk van vrienden en bekenden zit waar je wat aan kan hebben.
Na een aarzelend begin met de huisarts kwamen we al vlot op een hele waslijst van mensen waar je mee te maken hebt gehad die wat voor je kunnen betekenen of wellicht voor iemand anders die je kent.

Netwerken is belangrijk leerden we omdat de meeste banen al vergeven zijn voordat er nog maar een advertentie in een krant terecht komt omdat een werkgever liever iemand aanneemt , vanwege het feit dat een andere werknemer zegt ; dat die wel een vermoedelijk geschikt persoon kent.
Photobucket
Voor mij was netwerken tot dit inzicht , meer iets van bekenden waar ik allerlei diensten of wetenswaardigheden mee uitwissel , met andere woorden meer een kennisbron dan iets anders.
Als ik volgens de methode kijk die ik gisteren leerde heb ik een gigantisch netwerk want ik heb een groep enorm actieve vriendinnen , heb in het verleden niet stilgezeten en ken daardoor ook heel erg veel mensen , ook door mijn reis door Welzijnland die ik de laatste jaren heb gemaakt in verband met de scoot.
Photobucket
Dat het ook nuttig zou kunnen zijn voor mijn studie had ik never nooit bedacht.
Ik heb nu de opdracht 2 mensen uit te zoeken om te vragen of ze ons een rondleiding willen geven in hun organisatie of als gastspreker willen optreden.

Netwerken dus.

Tuesday, January 29, 2008

Rijen rijen rijen

Het rijden op de scoot brengt allerlei ontdekkingen te weeg.
Photobucket
Bijvoorbeeld dat je veel eerder handschoenen aan moet dan op de fiets , vanwege de snelheid en dat ik mijn oren moet bedekken vanwege de wind.
Ik ga niet zo ver om bij koud weer een dekenzak om mijn benen te willen maar als je een slechte circulatie in de benen hebt , klopt ook dat wel.

Ik krijg nog steeds heel erg veel opmerkingen vanwege het stoere uiterlijk van het model en heb veel bekijks , vooral als ik langs scholen rijdt krijg ik heel veel bewonderende opmerkingen van de jongens.
Photobucket
Opvallend vind ik ook het aantal mensen dat perse op het fietspad loopt terwijl er een heel breed trottoir naast ligt , ook dat niemand reageert als je toetert en rustig door blijft lopen.
Ik vraag me dan af of ik dat allemaal ook deed toen ik zelf nog nergens last van had en echt ik weet het antwoord niet , ik vermoed dat ik niet roomser dan de paus was.
Photobucket
Maar het is voornamelijk leuk , mijn gang gaan , bijna overal in te kunnen en ja er blijven wat obstakels , een te smalle deur , iemand die soms een deur voor je moet openhouden maar ook de leuke gesprekken die ik met allerlei mensen heb die ik tegenkom. Het is alsof ik uit mijn coccon ben gekropen.

Als je me ziet rijden , zwaai maar eens , ik zwaai beslist en uitbundig terug ;-)

Monday, January 28, 2008

Te vroeg

Over het algemeen is het bekend dat hoe zuidelijker je wieg gestaan heeft hoe minder de klok je leven beheerst.
Photobucket
Voor mij gaat dat niet op , want ik ben altijd te vroeg.
Allereerst heb ik een ingebouwd wekkersysteem , ik ben altijd voor de wekker wakker , al heb ik nog zo weinig geslapen.
Het kan heel irritant zijn , hoewel ik er meer voordelen van heb , bij een dutje op de bank bijvoorbeeld.
Photobucket
Beslist onhandig is de interne klok op dit moment want mijn activiteiten zijn veranderd , ik hoef geen enkele dag meer zo ellendig vroeg op te staan maar de klok heeft zich nog niet aangepast , ik word prompt elke ochtend tegen 5 u wakker , heel soms val in in slaap maar vaker nog kan ik daarna geen oog dicht doen.
Photobucket
Ik luister naar de muziek op de radio , lees wat maar meestal ben ik rond half 6 echt wel uit bed en onder de douche.
Photobucket
Enfin mijn correspondentie vaart er wel bij en dit blog.
Dat is de reden waarom ik ondanks alle drukte nog steeds in de vroege uren achter de pc zit .
Rustig is het wel .

Sunday, January 27, 2008

Studie

Ik krijg onderhand heel veel vragen over wat voor studie ik toch aan het doen ben.
Photobucket
Ik krijg via de DWI(dienst werk & inkomen ) een opleiding voor de formulierenbrigade.
Watte??
=Als u moeite hebt met het invullen van formulieren, dan kunt u de hulp inroepen van de Formulierenbrigade. Zij zoeken samen met u uit waar u eventueel recht op hebt. Vervolgens helpen zij u met het invullen van de formulieren.=
Deze zin komt letterlijk van de site van Amsterdam.nl , de info site van de gemeente Amsterdam.
Het is een Amsterdams intitiatief , onstaan om dat de raadslieden omkwamen in het invullen van de formulieren en daardoor nauwelijks aan ander werk toekwamen.
Er werd besloten mensen op te leiden om dat deel op te vangen en zo is de Fomulierenbrigade in het leven geroepen.
Photobucket
Het is in Amsterdam een heel gedegen opleiding op MBO niveau , waarbij er Methodiek , Sociale vaardigheden , kennis van het Sociale stelsel & de Sociale kaart van belang zijn net als computerkennis.
Een leeuwendeel van de tijd gaat ook naar belastingformulieren en dat is een groot zwaartepunt , het is namelijk ook de bedoeling dat die formulieren voor de minima kosteloos door de brigadisten ingevuld worden.

Teglijkertijd is het een reintegratie project en op deze manier wordt er werkervaring in deze sector verkregen maar we hebben onderhand te horen gekregen dat mensen naar allerlei richtingen uitstromen dus dat het helemaal niet betekent dat je ook daadwerkelijk alleen maar bij de Formulierenbrigade terecht komt , hoewel je na de opleiding bij een van de Marktpleinen van het DWI een tijdelijke plek kan krijgen.
Behalve de belastingformulieren vullen de brigadisten ook formulieren in voor de aanvraag van verzekeringen , de knipkaart en allerlei andere sociale forumlieren.
Dat gebeurt behalve op de Marktpleinen ook in buurthuizen , bejaardenhuizen en er worden zelfs huisbezoeken gedaan.
Het ligt aan de brigadist zelf wat er dan verder gebeurt.
Photobucket
Voor mij zelf is de reden om aan deze opleiding te beginnen , voornamelijk de uitdaging en de kans om eens verder te kijken dan het vakgebied waar ik al jaren mijn brood mee verdiend heb.
Door alle bezuinigingen zit er geen vaste uitbreiding van uren in de toko en ik moet eerlijk zeggen dat ik merk dat ik enorm geniet van het aanbod van nieuwe stof en het feit dat mijn brein zich weer eens moet inspannen om ergens anders dan de gesneden koek te vermalen.

Verder vind ik het heel erg leuk om met zo een diverse groep de opleiding te doen , mijn studiegenoten komen uit de kunst , journalistiek , bedrijfsleven , maatschappelijke dienstverlening , civile techniek en hebben een scala aan ervaring.
Aangezien iedereen zichzelf meeneemt heb je ook heel veel verschillende visies en invalshoeken waardoor de bijdragen aan de lessen heel boeiend is.
Letterlijk zoveel hoofden zoveel zinnen.

Na twee weken kan ik zeggen dat het een opleiding is waar ik me heel erg thuisvoel en dat ik heel blij ben dat ik deze stap gezet heb.
Leren is echt heel erg leuk.

Saturday, January 26, 2008

Zaterdag

En ik heb uitgeslapen , niet te geloven.

Ondanks het feit dat ik heel vroeg erin ben gekropen , een tijd heb liggen lezen en voor 23 u het licht uitdeed werd ik pas om 7.30 wakker !
Dat is voor mij een flinke ruk .
Photobucket
Vandaag is dus helemaal aan mij , behalve wat shoppen ga ik alleen maar wat tv kijken en lezen , want dat schiet er op dit moment bij in .
Ik mis het enorm maar savonds heb ik er totaal geen behoefte aan behalve dan een bladzijde of 2 voordat ik ga slapen want dat is nu eenmaal mijn slaapmiddel.
Photobucket
Eigenlijk heb ik ook niet erg veel te melden , zelfs dat ik oke , mijn hoofd is met heel andere dingen bezig.
Het kind gaat zo de deur uit naar haar werk , ik ga heerlijk ontbijten en daarna ga ik op pad.

Fijn weekeinde!

Friday, January 25, 2008

Snel

Wat is de week omgevlogen zeg!
Photobucket
Het is nu alweer vrijdag en morgen kan ik uitslapen ..
Ik zeg kan , want ik weet nu al dat het niet zal lukken , ben nu helemaal gewend aan vroeg opstaan & bezig zijn dat het me heel erg zal verbazen als het zou lukken.
Verder heb ik heel veel zin om boodschappen te gaan doen en naar de markt te gaan , volgens de voorspellingen wordt het dit keer een droog weekeinde , dan heb ik er veel meer zin in.
Photobucket
De lessen bevallen me nog steeds heel erg goed en het verbaasd me , dat je zo snel went aan de hele dag stil zitten en luisteren , misschien ook wel omdat er heel veel input van de groep verwacht wordt , dus we heel erg actief zijn tijdens deze uren ...
De eerste conflicten zijn er ook al geweest en het is zeer boeiend te zien hoe dat opgelost wordt , vooral omdat ik me ervan bewust ben dat het ook een onderdeel van de training is , het groepsproces omdat men ervan uitgaat dat je conflicten met clienten ook aan moet kunnen en tot een goed einde moet zien te brengen.
De docenten kijken er dan ook naar en volgen vol belangstelling het proces.
Photobucket
Vandaag hebben we de laatste keer de voorstelronde , dan kennen we alle docenten en de tweede week achter de rug.

Thursday, January 24, 2008

Woensdag rustdag

Zo voelt dat ,na alle nieuwe indrukken .

Dan mag ik weer even op routine en word ik bijgepraat over het wel en wee in de toko.
Photobucket
Gisteren heb ik afgesproken dat ik later ga beginnen , ik heb nu per slot het vervoer weer in eigen hand , daarbij komt dat ook het administratieve gedeelte dat ik dan zo vroeg in de ochtend deed anders verwerkt wordt zodat ik minder te doen heb en dan is het toch effectiever om langer te blijven.
Wat ik wel zal missen is de ochtendstilte , het is zo heerlijk als er nog een uur lang niemand anders is , ik vind dat zo een geweldig rustig begin van de dag.
Photobucket
Vandaag mag ik weer achter de pc schuiven maar dan op school.
Ik neem mijn eigen reserve toetsenbord mee , dat is wat makkelijker en op die manier kan ik sneller en pijnloos typen omdat op een ergonomisch toetsenbord de toetsen verder uit elkaar liggen (en het blind typen gaat dan ook automatisch!)
Photobucket
Goh , wat gaat een week snel om he , als je genoeg te doen hebt.

Wednesday, January 23, 2008

Reizen

Met de metro reizen was een heel bijzondere ervaring.
Photobucket
Met behulp van een paar studiegenoten ben ik op pad gegaan , eerst uitvinden door welk metrohekje de scoot pastte , van de lift wist ik zeker dat het kon daarna de metrotrein in .
In de oude metrostellen is het geen probleem zolang er geen fietsen staan , maar de rit zelf was een hele belevenis want scooty stond niet echt stil , het leek alsof ik aldoor op een paard in stap zat.
Photobucket
Eruit bleek een stuk onhandiger en op aanraden van de dames heb ik een draai gemaakt om eruit te komen , dat lukte na enig heen en weer draaien en gelukkig stonden ze bij de deur zodat de metro niet weer weg kon.
In een lekker winterzonnetje zijn we via het Damrak en de Kalverstraat naar het Amsterdams Historisch Museum gewandeld en ik moet zeggen dat ik genoten heb.
Photobucket
Ondanks de drukte was het heerlijk om zelfstandig erheen te kunnen.
De excursie met rondleiding kan ik iedereen warm aanbevelen , als je dingen wil weten over het onstaan en de groei van de stad moet je zeer zeker eens een bezoek aan dat museum brengen.

De terugweg in de metro heb ik in mijn eentje gedaan , weer op en neer , heen en weer in scooty en gelukkig kreeg ik hulp bij de deur toen ik eruit moest.
Achteruit bleek een stuk handigere methode en tevreden ben ik naar huis gereden.

Dat moet ik dus vaker doen , alleen denk ik dat in het begin niet alleen zal doen vanwege de deuren.

Tuesday, January 22, 2008

Het weer

Hollandser kan zowat niet , praten over het weer.
Photobucket
Maar wat een rotweer was het gisteren zeg, ik heb volgens mijn genoeg water over me heen gehad om voor de rest van de maand geen druppel meer te willen zien , jammer genoeg is dat Utopia omdat ze voor de rest van de week weer hemelvocht in petto gezien hebben.
Photobucket
Vandaag , zeggen ze , blijft het vermoedelijk droog , zelfs de zon zou soms even komen piepen ...ben reuze benieuwd.
Het zou mij en de groep wel uitkomen , want vanmiddag gaan we op stap in hartje Kalverstraat naar het Amsterdams Historisch.
Ik heb er best zin , alleen vraag ik me af , wat er voor nieuwe uitdagingen voor de scooty-An combinatie in petto zijn.
Photobucket
Maar ik ben niet alleen , dat wordt dus lachen.

@ alle fotos met dank aan de onbekende fotograaf ;-)

Monday, January 21, 2008

Kunst?

Ha, de dochter is aan het veranderen geslagen.
Photobucket
Zomaar , uit het niets heeft ze besloten de logeerkamer weer eens tot loungeplek voor haar en de haren te veranderen.
Ach , na wat reserves moet ik toegeven dat het wel handig is , minder volk in de woonkamer wanneer ik slapen wil , das een groot voordeel.
Eerst moest er iets aan de wand gedaan worden ....
Photobucket
Maatlint kwamen de dames halen , een potlood en werd druk geschetst op de muur.
De dag erna zijn ze aardig wat uren bezig geweest , daarna werd er gesleept , nagedacht en aangesleept.
Photobucket
Het resultaat bevalt de dames en de lounge werd dit weekeinde stevig ingewijd , enfin , dat beviel iets minder gezien mijn conditie.
Nu mogen ze de muren nog witten ....nadeel van verslepen van de meubels.

Je komt altijd meer tegen dan je bedacht had.

Sunday, January 20, 2008

Ziek 2

Helaas........
Photobucket
Status Quo

Saturday, January 19, 2008

Ziek

Sorry ............

Vandaag kan ik de fut niet opbrengen om te bloggen , ik ben zwak , ziek en misselijk , loop leeg ,mijn darmen spelen diefje met verlos en weet me met mezelf geen raad. De gedachte aan voedsel doet me al rennen richting de kleinste kamer.
Photobucket
Wat een sof.

Friday, January 18, 2008

Excursie

Ja , je leest het goed.
Photobucket
Vandaag ga ik op excursie , ;-) het is een werkbezoek aan een van de stageplaatsen waar ik later dit jaar een maand mee ga lopen.
Vandaag mag ik naar de Marktplein van het DWI in Nieuw West, ik ben er ooit geweest en het is een enorm grote afdeling , dus ik ben ontzettend benieuwd.
Als je een groep mensn hebt die lang niet op school gezeten hebt moet motiveren is lang stil zitten geen optie dus het idee om met ze op pad te gaan is heel erg aanlokkelijk.
Photobucket
Ik heb geplanned dat het busje met ophaalt met de scoot erbij want er moet daar genoeg gelopen worden en ja dat gaat niet lukken anders , ik vraag me toch echt af hoe ik dit had moeten doen zonder .
Gelukkig is er goed voor me gezorgd door de voorzienigheid en gaat AN dus op pad met haar blauwe duivel.
Photobucket
Hoe dan ook , ik geniet van dit alles en met mij de groep.

Thursday, January 17, 2008

SNAKE

Op verzoek laat ik vandaag weer iets van Ruud haar fotowerk zien.


Dit is zoals ze het gekscherend noemt haar eerste echte opdracht : een CD hoes.
Ik moet toegeven dat , ze terecht tevreden zijn , de opdrachtgever SNAKE & Ruud .
Photobucket
Van de CD heb ik nog maar een nummer gehoord , daar kan ik dus niet al veel over uitwijden , het klonk wel erg goed en stoer natuurlijk , dat hoort bij deze hoes.

Wednesday, January 16, 2008

Anders

Vandaag mag ik op de automatische piloot ..

Eigenlijk best prettig na twee volle dagen met indrukken en stil zitten luisteren.
De onderwerpen zijn boeiend , de groep is leuk , het bevalt goed om met totaal andere materie bezig te zijn.

Vandaag is het allemaal weer anders , vetrouwd en toch anders omdat het niet meer de voornaamste bezigheden zijn voor de dag , het is allemaal veel afwisselender geworden , ben wel benieuwd of er nog niewtjes zijn sinds mijn laatste werkdag zowat drie weken geleden.
Photobucket
Morgen heb ik vast weer wat te vertellen ;-)

Tuesday, January 15, 2008

Leren

Het is wel een pittige dag geweest gisteren.
Photobucket

De groep leren kennen , administratief gedoe , zoals contracten , fotos voor pasjes , regels van het gebouw , regels voor de groep etc etc het was nogal veel en rommelig en aan het eind van de dag waren we dan ook helemaal gaar.
Photobucket
De maandagen zijn geheel gereserveerd voor de belastingen , met name inkomstenbelastingen omdat het gros van de formulieren die voor clienten ingevuld moet worden belastingformulieren zijn .
Het is natuurlijk ook in het eigen voordeel want wie weet hoeveel aftrekposten er nog nooit opgevoerd zijn omdat het simpel weg nooit bij ons opgekomen is en volgens leraar laat de gemiddelde Nederlander genoeg euros bij de belastingen liggen.
Over een half jaar hoop ik dat te kunnen beamen , nu is het nog een pittig hoeveelheid lesstof waar ik me doorheen zal worstelen.
Gelukkig vul ik al jaren mijn eigen inkomstenbelastingenformulier in dus zijn de termen me niet totaal onbekend.
Photobucket
Vandaag is de aandacht voor de computer en de sociale kaart.
Het schijnt dat de computerkunde echt bij de basis begint dus hoop ik dat de groep al aardig wat kennis van het apparaat heeft en we kunnen opschieten.
De sociale kaart das andere koek , dat lijkt met ook een leervak.
We zijn erop voorbereid dat er de nodige stampvakken bij zitten , dat zal wennen worden wat hoe lang geleden is het wel niet dat ik dingen echt uit mijn kop heb moeten weten?

Maar ik ga vol goede moed verder want ik heb er reuze zin.

Monday, January 14, 2008

Dryrun

Gisteren op pad geweest om de weg te verkennen naar "school".
Photobucket
Natuurlijk wist ik de weg wel maar met de scoot was het totaal iets anders , de fietspaden in deze wijk zijn super hobbelig en niet bepaald excellent onderhouden , vandaar dat het zaak was om de hobbels en bobbels te bekijken.
Photobucket
Het viel niet tegen , behalve de helling langs de metro bij de toko , al rijdende bedacht ik me dat het prima gaat als het niet glad is maar bij gladheid had ik visioenen van mezelf en scooty in de plomp , dat moest dus nader onderzocht worden.
De " school" in rap tempo bereikt want na de toko is de weg erheen prima onderhouden en dat scheelt enorm en tegenover het gebouw is er een oversteekplaats .
Photobucket
Op de terugweg even de Praxis ingedoken en mijn koopzucht beheerst , moet eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe lang dat zal duren als ik er dagelijks langs moet want ze hadden schitterende blauwe, indigo , turkoois en zeegroene accesoires , heaven dus!
Photobucket
Bij de toko de autohellingbaan genomen en bedacht dat het mooi en aardig is als het licht is maar dat ik daar niet wil rijden in de schemering.
Ben toen het hoofdgebouw in geweest , geklept bij de balie en naar een mooie fototentoonstelling gaan kijken , per slot van rekening heeft het gebouw de grootste collectie naoorlogse moderne kunst buiten een museum en geloof me , het was de moeite waard.Photobucket In overleg met de bewaking ben ik toen de lift waarin ik vastgezeten heb weer uit gaan proberen en joepie zonder het mandje achterop pas ik er wel in!
Dat scheelt me hachelijke avonturen bij gladheid.

Al met al ga ik vandaag met een gerust gevoel op pad.

Sunday, January 13, 2008

Veranderingen

Vanaf morgen gebeurt het ...
Photobucket
Mijn dagindeling gaat op de schop en anderen hebben meer over mijn dagelijkse bezigheden te zeggen dan ik zelf.
Dat zal iets worden om weer aan te wennen , om rustig in een lokaal te zitten en te luisteren naar de lesstof die wordt aangeboden.
Ik heb er zin in , andere materie , andere bedrijfstak , andere groep , verandering van spijs doet eten , een half jaar lang weet ik 4 dagen per week niet wat de dag brengen zal , ook spannend.

De woensdagen blijven vertrouwd en de weekeinden drukker , het sociale leven verplaatst zich naar de vrije dagen.
Ben heel benieuwd wanneer ik bloggen zal , blijft het de ochtend of wordt het later?
Photobucket
De tijd zal het leren.

Saturday, January 12, 2008

Jamil

Ik ben twee en ik kan heel veel....

Photobucket
Er is zoveel te doen , daar staat ook nog iets dat ik leuk vind
Photobucket
Photobucket
Kan ik zelf wel , piesofkeek!
Onderweg naar meer plezierPhotobucket
Heeeeeee dat kan ik ook hoor
PhotobucketPhotobucket
Ik weet echt wel de kaarten die bij elkaar horen te vinden
Photobucket