Thursday, July 27, 2006

Virtuele vrienden

Zolang als ik me al op het wereldwijdeweb beweeg heb ik ze ...eigenlijk al vanaf de eerste dag.
Raar , nee hoor , maar voor sommige mensen is het iets onvoostelbaars.
Photobucket - Video and Image Hosting
Ik weet niet wie me over ICQ verteld heeft maar ik heb mij gelijk de eerste dag dat ik de pc op het net had aangesloten aangemeld en al heel snel "sprak" iemand me aan ..een man uit Rotterdam en daar heb ik ooit gewoond dus gesprekstof genoeg.
Na enkele maanden praten en een uitgestelde afspraak met hem en zijn gezin vroeg hij opeens iets over echtscheidingen.
Ik heb dat voor hem opgezocht via de Startpagina en zo kwam ik op het eerste forum terecht waar ik lid van werd OuderAlleen .
Ontelbaar zijn de contacten die daaruit voort zijn gekomen , werkelijk waar , ik ben door het lidmaatschap in een stroom van activiteiten terecht gekomen waar ik tot de dag van vandaag heel veel profijt van heb.
Photobucket - Video and Image Hosting
Teaparty`s , picknicks , bbq`s, gezellige uitjes , logeerpartijen , feesten , echt je kunt het zo gek niet bedenken en ik kan me geen hoogtij dagen zonder mijn virtuele vrienden indenken.
Tuurlijk betekent het dat we elkaar in het eggie zien , regelmatig mag ik wel zeggen.
Sommigen mail ik dagelijks , wekelijks of wanneer het nodig is , maar in goede en slechte tijden is er wel altijd een luisterend oor en een arm om me heen of een stem om tegen aan te razen.
Bij nacht en ontij ben ik nooit meer helemaal alleen de pc is onder handbereik en on line is er wel immer iemand te bereiken , soms zelfs aan de andere kant van de wereld.
Photobucket - Video and Image Hosting

Lang niet al deze vriendschappen houden stand en sommigen zijn als schepen in de nacht , de groep wisselt weleens in aantal en de interesse kan afzwakken , maar er zijn ook anderen die al jaren tot mijn beste vrienden behoren.
En het voelt goed en veilig.
Photobucket - Video and Image Hosting

Daarom verheug ik me ook zo op aanstaande zaterdag.
Dan zie ik weer een hele groep en gaan we gezellig op zijn Amerikaans een feestje bouwen, zomaar zonder reden omdat het kan en omdat we dat willen.
Sommigen ken ik al jaren in het eggie , anderen slechts virtueel en anderen nog heel kort maar het voelt wel vertrouwd.
Photobucket - Video and Image Hosting


En daar draait het om ....vrienden zijn vertrouwd!

Sunday, July 16, 2006

Taal

Spelen met de taal is een soort hobby , leuke zinsneden bedenken , adrem zijn met woorden , gekke woorden maken door letterlijke vertalingen , heerlijk is dat en al helemaal als je met iemand in gesprek raakt die er ook plezier in heeft.

Maar het heeft ook consequenties , zeker bij het opvoeden , omdat je er het taalgebruik van je spruit ook heel erg mee kan beinvloeden.
Ik merk het aan gekke dingen , mijn dochter heeft net zo een tik voor spreekwoorden en gezegdes als ik , ze kent er heel erg veel en doordat ze net als haar vader en ik , enorm veel leest heeft ze een opvallend grote woordenschat.
Photobucket - Video and Image Hosting
De minder leuke kant ervan is dat kinderen ook de minder fraaie woorden uit je vocabulaire oppikken en ik moet het echt met schaamrood op de kaken toegeven ....een dragonder kan bij mij op gezette tijden zijn woordenschat met gemak vergrooten en ja , ik gebruik uit verschillende talen de meest kleurrijke niet bepaald wenselijke gezegden.
Ik heb dat jarenlang onder controle gehad , zeker toen dochterlief in het papegaai-staduim was , je bent heel snel genezen als uit het lieftallige mondje zo een gezellige vloek losknalt om maar niet over darmbewegingen enzo te spreken.
Photobucket - Video and Image Hosting
Aleen , ze is nu die leeftijd ruim te boven en ik corrigeer regelmatig de f*** en k*** en andere , naar ziekten verwijzende woorden en dan zegt ze terecht dat ik niet zo onschuldig ben en ook eens wat aan mijn woordkeus doen moet ; en gemakzuchtig dacht ik : valt wel mee......
Photobucket - Video and Image Hosting

Helaas ben ik een illusie armer.
Gisterenavond zat de vriendin van mijn dochter op de bank te vertellen dat Alicia haar woordenschat in rap tempo groeit en dat het enig is om te merken hoe ze van alles opslaat en op het juiste moment gebruikt .
Vooral erg leuk omdat er sprake was van een kleine taalachterstand omdat ze weigert te praten als ze niet op haar gemak is.
Maar wat vooral haar moeder zorgen baart is dat er ook een stel knallende vloeken bij gekomen is ,de GVD en Sh*** weet ze heel gepast te gebruiken..
Mijn dochter begon te schateren , had complete slappe lach , vriendin kijkt haar niet begrijpend aan en ik , ik had het fatsoen om te blozen......
Laat nou net dit weekeinde ook Ruby tegen me gezegd hebben dat ik wel erg veel vloek.

Photobucket - Video and Image Hosting
Oke , oke ik geef me gewonnen ......
Ik ga mijn taalgebruik weer kuisen ...maar waarom klinkt Potjadosie en Shoot niet zo ...rond en knallend???
Maar ik wil ook niet te boek staan als OmaAn die het kind op het verkeerde pad brengt.

Wie heeft er nog een paar goed suggesties in de aanbieding???

Saturday, July 15, 2006

Sprookje

Eens nog niet zo heel lang geleden , zou ik bij de vraag wat is de beste mobiele provider gelijk Vodafone gezegd hebben.
Photobucket - Video and Image Hosting
Mijn eerste mobieltje was een Philips volgens mijn kind toen al model koelkast en op dat moment was de gunstigste aanbieding bij Libertel en die ging over op de naam Vodafone.
Mobieltje nummer 2 , schafte ik na 2 jaar aan en omdat de provider beviel en de kwaliteit van de service en het bereik door het hele land heel erg goed was , werd het uiteraard weer van ganser harte de Vodafone.
Photobucket - Video and Image Hosting
Tegen de tijd dat dat contract zou aflopen hadden ze een heel mooie aanbieding , een van de eerste telefoons met digicamera en aangezien mijn ouwe nog voldeed dacht ik ....ik neem die erbij en maak het kind gelukkig.
Het duurde even voordat het zover was en toen ging hier even alles mis.....de ww-uitkering waar ik recht op had liet erg lang op zich wachten ; al met al zo een maand of zes.

De telefoon kwam , maar bleek niet aangesloten , een maand lang kon je wel bereikt worden en daarna had ik een betalingsachterstand van mijn oude mobieltje en dat kon gelukkig na 2 maanden opgelost worden toen de cash weer een flow had , maar ondertussen had Vodafone besloten de nieuwe foon niet aan te sluiten.
Ik kreeg een boete opgelegd door de provider , die ik prompt betaalde en de andere foon zou aangesloten worden ...drie maanden later en vele telefoontjes verder ...niets van dat al.
Photobucket - Video and Image Hosting
( In de tussentijd was de dochter hier in huis door een vriend van een vriend van de telefoon bevrijd , door diefstal uiteraard en in zak en as want ze was het mooie ding kwijt.Heel jammer , omdat er intussen een pre paid simkaart in zat en ze nu niet meer gebelt kon worden.Maar dit terzijde want dat heb ik verder nooit doorgegeven )

Wie schetst mijn verbazing als ik na een half jaar een rekening van Vodafone krijg van 500 euro voor de telefoon ??
Op mijn telefonische vraag hoe dat nu kon , bleek ik de kosten over het contract van 2 jaar ineens te moeten voldoen omdat ik in gebreke was gebleven voor het abonnement van de foon te betalen..
Pardon , welk abonnement , de foon heeft het nooit gedaan ....en doet het nog steeds niet , het is nooit geactiveerd en ik heb er nooit een rekening van gezien!
Ja maar u bent in gebreke gebleven en hebt de rekening nooit betaald .
Om een lang verhaal kort te maken , ik had een schuld bij Vodafone en dat was dat volgens hen.
Ik heb een brief gestuurd dat ik weigerde te betalen voor onbewezen diensten en dat het niet klopte en derhalve ook afzag van het andere contract en voor hun diensten verder bedankte.
Photobucket - Video and Image Hosting
Nooit meer iets gehoord .....2 jaar lang niet , tot er plots een brief van het Kantongrecht op de mat viel dat Vodafone mij voor het gerecht gesleept had.
Een hele brief met uitleg over de eis en dat ik een enorme wanbetaler was , dus derhalve ergo...
Van gerechtswege stond er een opmerking bij dat ik tot xx datum een verweerschrift kon indienen.
Photobucket - Video and Image Hosting
Gelukkig kon ik nog ergens een kopie van de door mij verstuurde laatste brief vinden en die heb ik samen met de uitleg die ik hier ook gaf aan het kantongerecht verstuurd.
Hier na kreeg ik een brief dat de eisers om uitstel hadden gevraagd.
Daarna , nadat de termijn net versterken was , een brief waarin de rechter hun nog eenmaal uitstel verleende omdat ze de rekening met het bewijs moesten overleggen.
Na enkele maanden een brief met een stel kopieen van rekening van mijn eerste contract waaruit bleek dat ik regelmatig mijn rekeningen betaald heb tot aan de opgelegde boete voor het te laat betalen aan toe ,nadat ik afgesloten was geweest ; daarbij weer een vraag van de rechter of ik me wenste te verweren , nou van die gelegenheif heb ik geen gebruik gemaakt want ik zou niet weten waartegen ik me had moeten verweren.
Volgende brief met datum van de zaak.
Weer een brief met uitstel van de zaak want de rechtbank kon niet wijs worden uit de rekeningen die ze gekregen hadden , ze wensten meer stukken.
Brief zoveel van de rechtbank met een datum voor de definitieve uitspraak ; met de mededeling dat de uitspraak mij toegezonden zou worden en dat ik niet persoonlijk voor de rechter moest verschijnen.
Photobucket - Video and Image Hosting
Het openstaande bedrag van de rekening was onderhand 1500 euro en daar kwamen nog de kosten voor advocatuur, proceskosten en dergelijke bij.

Op vrijdag 14 juli kreeg ik dan de uitspraak ...met angst en beven opende ik de envelop en toen kon ik alleen maar juichen !!
De underdog heeft gewonnen!!!
De rechtbank achtte niet bewezen dat ik de rekeningen niet voldaan had en dat ik terecht had aangevoerd dat ik niet hoef te betalen voor niet bewezen diensten.
De rechtbank vond het ook schandelijk dat ze me een boete hadden opgelegd nadat ik de rekening al voldaan had en derhalve vonden ze het ook onfatsoenlijk dat ze via het ene contract geprobeerd hebben me te straffen en daardoor het andere contract niet zijn nagekomen.
De rechtbank veroordeelde ze tot het betalen van mijn gemaakt proceskosten die helaas nihil zijn , maar wel tot de aanzienlijke overige proceskosten.
Photobucket - Video and Image Hosting

Ik heb heel even overwogen om Vodafone een brief te sturen om het geld van de boete terug te krijgen ....maar ach ik kan het me veroorloven genereus te zijn .
Zo vaak win je als kleine man niet een proces van een grootgigant!!
Photobucket - Video and Image Hosting
Mijn sprookje heeft een heel goed einde.....
En ik heb het helemaal zelf geregeld.

Thursday, July 13, 2006

Huishouden

Dat is een heet hangijzer hier in huis ,omdat de dochterlief vindt dat ze heel veel doen moet.
Photobucket - Video and Image Hosting
Allereerst zal ze iets meer moeten doen dan de meeste pubers want ze heeft nu eenmaal de pech dat ze moeder heeft met een enigszins besmette houdbaarheidsdatum , die meer hand en span diensten behoeft.
Dat is op zich geen probleem als die moeder maar genoeg geduld had om te wachten totdat de diensten in het schema van dochter passen of dat de dochter nooit vergat dat ze iets beloofd had te doen , maar zo werkt het in de praktijk niet.
Mijn dochter vind dus dat ze een tirannieke en dwingende moeder heeft , die alles nu gedaan wil hebben ...en ik vind dat ze nooit eens gelijk iets doet wat er gevraagd wordt.
Zie daar het conflict in de noten dop ; en beiden hebben we gelijk , vanuit ons eigen perpectief!
Photobucket - Video and Image Hosting
Maar er zijn natuurlijk ook de dagelijkse dingen die gewoon zonder discussie moeten ...schoonmaken , koken , wassen , afwassen ach wie weet nou niet wat ik bedoel..en op de een of andere vreemde manier , zijn dat digen die mijn verantwoording blijven.
Als het gaat om wie er hier langs komt , logeert en mee blijft eten heb ik een huisgenoot ,maar voor die andere taken ...een kind dat verzorgt wenst te worden .
En dat wrikt, want ik ben best bereid mijn huis te delen ,maar dan ook de taken en verantwoording dat het goed loopt.

Schoonmaken , moet al niet eens een groot probleem zijn ,want door de genoemde beperkingen hebben we huishoudelijk hulp ; maar op de een of andere manier verwacht de jongere generatie dat het betekent : er is een soort slaaf die geld krijgt dus mag je alles laten liggen waar het laag is en dan verdwijnt het als sneeuw voor de zon.
De bijna respectloze manier waarop ze langs de hulp lopen en met haar werk omgaan verbaast me en ze hebben aan mij een slechte want ze komt voor mij en om te kuisen , NIET om puin te ruimen .
Dus als er ergens puin ligt , is die kamer uit het schema totdat de puin verdwenen is ; het voorkomt een hoop ergenis bij mij en de hulp!
Photobucket - Video and Image Hosting
Afwassen ...daar hebben we een Annie = AEG voor , maar je zult verbaasd zijn hoe ver dat ding schijnt te staan van het aanrecht , waar je rustig de vuile vaat op neer poot. Omspoelen of bukken naar Annie is al helemaal uit den boze.

Wassen , er staan een wasmachine EN droger in de badkamer , iedereen pakt schone handdoeken en doucht maar zelden komen de gebruikte handdoeken in de wasmand terecht of bedenkt iemand dat die dingen ook wel eens gewassen moeten worden als er niets meer in de kast ligt.

De douche , ja die is aangepast zodat ik zelf zonder hulp kan douchen en mijn gang kan gaan , maar als ik iedere keer als ik erin kom eerst de zooi moet opruimen of moet roepen dat de douche kop naar beneden moet anders verzuip ik op mijn douchestoel zit , die ook steeds buiten mijn bereik staat overgins , dan stoor ik de goegemeente en raar he dat ik dan weer hulp nodig heb.
Photobucket - Video and Image Hosting
Over de boodschappen hebben we het nog niet eens ,dat gaat steeds beter , sinds we Albert congè hebben gegeven met de komst van Lidl in de buurt , doet het kind het en blijkt ze opeens heel goed te weten wat we nodig hebben en wat er in voorraad is...dat stemt me zeer hoopvol.
Tegenwoordig kookt ze regelmatig op de dagen als ik werk , omdat ze dan thuis is en ik moet zeggen dat het steeds smakelijker wordt!

Opruimen blijft een enorm discussie punt net als de norm voor het opgeruimd zijn , niemand is zelfs welkom in haar grot...en als de deur op een kier staat , draait mijn maag om , maar dat is haar domein en zolang het niet spontaan loopt en de rest van mijn huis binnenkomt , mag ze alle privacy!!
Photobucket - Video and Image Hosting
Als ze nu nog de eindeloze groep vrienden en vriendinnen conditioneert met de huisregels zou ik mijn geluk niet opkunnen.
Want ik heb geen bezwaar tegen de aanloop ; wel tegen hun onnadenkendheid en de manier waarop ze van de gastvrijheid "genieten".
Gelukkig ben ik al over de 50 dus lekker ouderwets en mag ik mopperen.

Bij deze dan!!!

Saturday, July 08, 2006

Zakdoekje leggen

Wie is er niet opgegroeit met het bekende zakdoekje ?
Of de grote paddenstoel , Berend , de Overtoom , de poppenkraam , de maneschijn??
Photobucket - Video and Image Hosting
Sinds een paar maanden hebben we regelmatig een kleuter over de vloer en graaf ik in mijn geheugen alle liedjes op en zingt omaAn samen met Alicia uit volle borst dat we varen , klappen en stampen , dat onze papagaai ziek is en weet ik veel wat voor avonturen het Nederlandse kind in de loop der jaren bezongen heeft.
Photobucket - Video and Image Hosting
Mijn moeder heeft vroeger heel veel met ons gezongen en later op school was het heel gewoon dat er zeker eenmaal per dag een liedje door de klas schalde , jammer toch dat het bijna niet meer gebeurt.
Ik weet heel goed dat er eigenlijk thuis , op school , in de auto , op de fiets , tijdens het spelen , de hele dag door werd er gezongen en al heel snel deed iedereen in je buurt mee.
Nog steeds vind ik het heerlijk als iemand zo ongemerkt onder zijn bezigheden door zingt en het maakt me niets uit wat er gezongen wordt.
Photobucket - Video and Image Hosting
Voor kinderen begint het natuurlijk met de bekende kinderliedjes ,maar de herkennings melodieen van allerlei programmas kent deze kleine al , dus Bob de Bouwer en Pieter Post hoor ik voorbij komen en vlak de reclametunes niet uit!
Heel gezellig ; al lig ik af en toe dubbel om de vrije teksten ...ach mijn dochter dronk vroeger al zoete melk met broccoli , want wat zijn brokken toch??
Photobucket - Video and Image Hosting
Dat brengt me op iets anders ..de teksten van de liedjes zijn vaak helemaal niet te begrijpen voor de kleintjes want een kolenfornuis , zakdoekje en schoenenpoetser??
Ze weten nauwelijks wat het is ...
Maar ik heb ook gezongen over de kalemandenrok met een wit mantlijntje d`rop en ik had geen ideeeeeeeee wat dat was!
De woorden zijn dus nauwelijks van belang , wel de klank , het ritme en de rijm zoals epompee poedenee poedenaska maar al te vrolijk bewijst.

Het allerliefste zing ik als de kindertjes iets groter zijn de liedjes van Annie M G.
Pippeloentje die niet op de reling mag staan
Dikkertje Dap
Mijn opa
De poedelman
Meneer van Zoeten.
Photobucket - Video and Image Hosting
De afgelopen weken was natuurlijk wel het meest passende liedje dat van die juffrouw op de Dam.

Pas op voor de hitte

Denk aan juffrouw Scholten,
die is vandaag gesmolten,
helemaal gesmolten, op de Dam.
Dat kwam door de hitte,
daar is ze in gaan zitten
- als je soms wil weten hoe dat kwam.
Ze hebben het voorspeld: Pas op, juffrouw, je smelt!
Maar ze was ontzettend eigenwijs...
Als een pakje boter,
maar dan alleen wat groter,
is ze uitgelopen, voor het paleis.

Enkel nog haar tasje
lag daar in een plasje...
Alle kranten hebben het vermeld
op de eerste pagina.
Kijk het zelf maar even na.
Ja, daar staat het, kijk maar: dame smelt.

Die arme juffrouw Scholten...
helemaal gesmolten...
Als dat jou en mij eens overkwam...
Laten we met die hitte
overal gaan zitten...
maar vooral niet midden op de Dam.
Photobucket - Video and Image Hosting
Tjsa dat soort associaties krijgt een mens met heel veel gevoel voor humor nu eenmaal als het in NL tropisch van temperatuur wordt!